Saturday, August 11, 2012

The Secret


Rhonda Byrne -Salaisuus

Aihe, josta olen jo kauan halunnut jakaa ajatuksiani teidän kanssa. En vain tiedä tarkalleen, mistä aloittaa.

Yritän tiivistää ensimmäiseksi sen, mistä kaikessa on kyse. Salaisuus on kuitenkin hyvin subjektiivinen lukukokemus, minkä takia se kannattaa kohdata ihan omin silmin. Tuskin tulet pettymään, kun elämääsi voi avautua kokonaan uusi puoli!

Salaisuuden mukaan kaiken takana on yksi, kaikista vahvin luonnonlaki, eli VETOVOIMAN LAKI.

Vetovoiman laki määrittelee sen, mitä me olemme, mitä meistä tulee. Ohjaamme vetovoimaa ajatuksiemme avulla.




Miten olen käsittänyt Salaisuuden toimivan?

Ajatuksista tulee totta. Se, mitä ajattelet, tulee näkymään konkreettisena elämässäsi.
Tunteet johdattelevat ajatuksia. Jos tuntee kielteisyyttä, on mahdotonta ajatella myönteisiä ajatuksia.

”Sitä saa mitä tilaa” - junttimainen sanonta, mutta tiivistää salaisuuden pääpiirteissään oikein hyvin.

Myönteiset tunteet houkuttelevat puoleensa tehokkaasti lisää iloa, kiitollisuutta ja erityisesti rakkautta. Negatiivisuus (kuten suru, kateus tai viha) vetää puoleensa vain lisää vastoinkäymisiä.

Tiivistettynä: luot aina lisää sitä tunnetta, mitä useimmiten koet.




Tarpeeksi pohjan pohjustamista -miten Salaisuutta käytetään?

Aloitat tekemällä pyynnön.
Pyyntösi voi liittyä ihan arkipäiväisyyksiin tai vaikka terveyteen, tosirakkauteen, rikastumiseen -mihin tahansa, mitä haluaisit osaksi elämääsi. Pääasia on, että et tuhlaa aikaasi jatkuvaan epäröintiin, etkä tee ”kielteisiä toiveita” kuten: ”En halua, että hän tulee viereeni istumaan” tai ”En tahdo hammaslääkäriin”.

Et myöskään pysty manaamaan muille epäonnea ja vastoinkäymisiä.

Ei ole olennaista, että löydät itse tien toiveesi toteuttamiseen; se on kuin uimista vastavirtaan.
Universumi tulee johdattamaan sinut toivomasi luokse.

Pelkkä ajatus ei kuitenkaan luo vetovoimaa - kiitollisuus, inspiraatio ja ilo tekevät sen. On olennaista ajatella ja elää niin kuin toiveesi olisi jo toteutunut! Epäilyksestä eroon hankkiutuminen on myös välttämätöntä -mikä muukaan voisi romuttaa toiveesi yhtä voimakkaasti?

Salaisuus on syyn ja seurauksen kiertokulkua, ei sattumaa.

Salaisuus ja Universumi jakaa tunteet kahtia – on olemassa vain hyviä ja huonoja tunteita.
Hyvää ja pahaa Salaisuus ei erota, eikä se tuomitse ihmisiä tai heidän tarkoitusperiään. Sillä, mitä aikaisemmin olet ollut ei ole väliä; on se ja sama, oletko ennen ollut pedari vai hyväntekijä.




Miten tämä kaikki on vaikuttanut minuun?

Negatiivinen elämänasenne. En ymmärrä, miten joku voi elää pää perseessä niin monta vuotta, niin monen mahdollisuuden ohi.

Lukiosta valmistuttuani olo oli kuin junan alle jääneenä. En ollut tyytyväinen mihinkään; opiskelupaikkaa ei irronnut, erosin, jouduin jatkamaan töitä lopulta vuoden verran kesätyöpaikassani ja päättötodistus oli kuulemma myös paska.

Olisin tietysti ansainnut parempaakin!

Näin kuitenkin kävi, vihdoin tiedän miksi. Kasasin sisälleni pettymystä, tyytymättömyyttä ja kateutta kuin magnetti ne kaikki vuodet. Kiitin välillä, mutta en tuntenut pysyvää kiitollisuutta juuri mistään. Kun ne pienet ilon hetket ilmaantuivat, seuraava pettymys oli jo oven takana koputtamassa. Ainakin mielestäni.

Nyt käsitän, millaista orjallista ympyrää negatiivisuus saa ihmiset elämään, enkä edes halua olla tälläisten tyyppien kanssa tekemisissä! Olen saanut välillä todella raakaa, mutta aiheetonta palautetta, josta en puhu ainakaan vielä enempää, juuri heiltä, joiden usko riittää vain näkemään sen kaiken puutteen ja tuloksettomuuden.

Fundeerasin nykyistä elämääni muutaman kuukauden ajalta, ja tulin siihen päätökseen, että elän varmasti mitä parhainta aikaa elämästäni - mitään turhia lässyttämättä!

Tunnen kiitollisuutta, ja saan siitä inspiraatiota. Moni hetki tuntuu paljon tärkeämmältä ja muistettavemmalta, se on todella hienoa!

Olen aloittamassa opiskelut. En päässyt sinne, mihin eniten olisin halunnut, mutta avoin mieli on avain. Tärkeintä on, että saan piirtää.

Mulla on mitä ihanin poikaystävä. Se, mitä hän esimerkiksi on minun eteeni tehnyt, saa minut niin onnelliseksi!


Kiitos, jos jaksoitte lukea! Elämäntyyliä kerrakseen, toivottavasti mahdollisimman moni löytää itsensä vielä joskus lukemasta kyseistä kirjaa!

5 comments:

  1. Darfurin lasten kannattais vaa ajatella sitä safkaa enemmän?

    ReplyDelete
  2. Ja kiinalaisten demokratiaa :DDDD

    ReplyDelete
  3. " Salaisuuden mukaan kaiken takana on yksi, kaikista vahvin luonnonlaki, eli VETOVOIMAN LAKI.

    Vetovoiman laki määrittelee sen, mitä me olemme, mitä meistä tulee. Ohjaamme vetovoimaa ajatuksiemme avulla."

    Kirjat ilmeisesti lukeneena, voisit vähän avata tiedettä tämän kaiken takana. Miten sähköimpulssit neuronien välillä vaikuttavat kosmokseen?

    Positiivisessa ajattelussa ei toki ole mitään väärää, mutta jokaisen yli kymmenvuotiaan pitäisi tajuta, että tälläiset "salaisuudet" ovat rahanahneiden kirjailijoiden luomaa huuhaata.

    ReplyDelete
    Replies
    1. joo on se omastaki mielestä vähän sama juttu ku jumalaan uskominen: ei sitä pahemmin tieteellä voi perustella, mutta kiva jos joku saa siitä itselleen positiivisemman elämänasenteen :3

      Delete
  4. Toivossa on hyvä elää.

    Parempi näin, vai pitäiskö käyttää koko elinaika paskassa rypemiseen ja maailman asioista vollottamiseen? Salaisuuden mukaan ihmiskunnan yksi suurimmista ja syvimmäksi juurtuneista virheistä on kuvitella, että aina on puutetta ja tuskaa jostakin. Oma hyvä on aina riistoa toiselta.

    Positiivinen ajattelu. Salaisuus on elämänohje, jonka perusta on kiitollisuudessa ja rakkaudessa. En näe itse ainakaan tarpeelliseksi yrittää korvata sillä tiedettä, uskontoa ym. -vaan päinvastoin.

    Monien uskontojen jumalkäsityksissä, etiikassa ym. on samalaisia piirteitä kuin Salaisuudessa.

    Tiedekään tuskin olisi niin kehittynyttä mitä nykyään, elleivät nämä tiedemiehet olisi tunteneet kiitollisuutta ja innostusta työtään kohtaan.
    Salaisuutta voi käyttää myös tiedostamattaan.



    Työnteon yksi motiivi on rahanteko. Ei tarvitse olla ahne tai hyväksikäyttäjä halutakseen kiitosta ja tuottoa teoistaan.

    Huuhaata tai ei, onko Salaisuuden käyttäjällä jotain hävittävää? Ei todellakaan.

    ReplyDelete